Open Mic

Цветомир на Open Mic, 2016г.

Open Mic е формат, в който всеки може да се качи на сцената на Комеди Клуба и да се пробва да разсмее публиката с оригинални шеги.

Всички известни американски стендъп комедианти започват кариерата си с Open Mic. Това е първото стъпало към професионалната комедия.

Петя Кюпова печели Open Mic на първото си излизане на сцена

Същото важи и за професионалните български стендъп комедианти – всеки един от тях стартира като комедиант от Open Mic.

Николаос Цитиридис печели Open Mic, 2016г.

Open Mic е шанс да се пробваш на професоналната сцена… като аматьор. Това е единствената врата към развитието в стендъпа, но също така е и забавно шоу, на което можеш да доведеш приятели и да ги разсмиваш от сцената. Разбира се, за да спечелиш Open Mic се изисква талант и подготовка. Много Open Mic участници идват само, за да се забавляват. Някои обаче идват с ясната цел да задобреят и някой ден да бъдат професионални комедианти.

Калин на Open Mic, 2017г.

Правилата са простички. Всеки участник има от три до пет минути на сцената. Ако издържи пет минути и публиката се смее, се е справил супер. Ако няма смях и реакции от публиката, модераторът го сваля от сцената. Накрая публиката решава кой от всички участници е бил най-смешен и е подебител на вечерта.

Филип на Open Mic, 2016г.

Обикновено след пет или шест Open Mic-а аматьорът решава дали наистина иска да се занимава сериозно със стендъп. Оттам пътят е дълъг и нелесен, но само най-добрите успяват.

Никаос Цитиридис в Комеди Клуба, 2019г.

Всичко за Комеди Клуб можете да научите на TheComedyClub.bg