Как да стана стендъп комедиант? Open Mic в Комеди Клуб София

open mic България

Стендъп комедията е един от най-истинските начини да се забавляваме.
Как се става обаче истински стендъп комедиант?
Не само в България, но и никъде по света няма университет за комедианти. Този труден занаят се учи не в училище, а на сцената. Open Mic в Комеди Клуб София е най-добрият начин да стартирате комедийната си кариера. Не очаквайте обаче, да бъде лесно.

стендъп комедия България с Иван Кирков в Клуба
Иван Кирков на сцената на Комеди Клуб София в най-доброто от българската стендъп комедия

„Първият ми опит беше горчив. Трябваше или да измисля по-добри шеги, или да се откажа. Нямаше как да издържа болката от безизразните лица на публиката още веднъж. Следващият ми опит беше по-добре, след това още по-добре и така до днес не спирам да си повтарям, че трябва да подобря нещата си всеки ден.“
Това споделя Иван Кирков, основател и резидент на Комеди Клуб София.
Stand up Comedy Bulgaria Petya
Петя Кюпова на първите си Open Mic изяви, преди да стане един от най-успешните стендъп комедианти в България.

За да направиш първата стъпка към стендъп комедията, просто напиши първите си шеги. Те трябва да бъдат лични и да няма взаимствания от вицове или чужд материал. Изправи се на сцената на Комеди Клуб София без да се притесняваш.
Това е само първата стъпка. Да разсмееш публиката на Open Mic е старта на пътя в стендъп комедията. Професионалните комедианти в Комеди Клуба със сигурност ще ти помогнат да развиеш таланта си, а множеството уъркшопи, които организираме в трите ни зали, ще помогнат да отговориш на всичките си въпроси.
stand up comedy Bulgaria с Комедиантите
Stand up Comedy България в Комеди Клуб София.

След тази първа стъпка идва постоянното мислене и пренаписване на стар или измислянето на твоя личен нов материал.
Израстването е непрестанно. Не само българските комедианти, но и световноизвестните имена постоянно променят и разнообразяват шегите си.
Всеки добър комедиант ще ви каже, че са необходими години докато човек разгърне таланта си и намери своята лична гледна точка в комедията.
Стендъп Комеди НДК
Комедиантите на Комеди Клуб София в Зала 1 НДК

Съветът ни към всеки един от вас е да намери различното и уникално в себе си и да не се опитва да угоди на публиката или на когото и да било, а само и единствено на собственото си чувство за хумор.

Ако искате да научите още за начините да пробиеш в българска стендъп комедия, просто посетете страницата на Комеди Клуба или ни пишете във фейсбук.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*