Stand up Comedy награди

Stand up Comedy награди биват организирани от Комеди Клуб София, Комеди БГ и Фестивала на Комедията. Събитието се организира от 2014-та година насам по време на Фестивала на Комедията, където всяка година взимат участие едни от най-добрите комедианти в България и света като Луи Си Кей, Джими Кар, Еди Изард и други. Целта на наградите е да бъдат определени най-добрите в комедийния бранш през годината. Условие за участие е броят на представленията, които един комедиант трябва да е изпълнил за 1 година – над 200.

Наградите биват присъдени на база оценката на журито от трите гореспоменати организатори.

През годините наградата за най-добър комедиант е била печелена от имена като Иван Кирков, Ники Банков, Васил Ножаров и други. През 2019-та година се случва и първата подобна развръзка за спелването на титлата. Николаос Цитиридис и Петя Кюпова завършват наравно в крайното класиране, като по този начин си поделят трофея за Комедиант на годината.

По-късно същата година Николаос Цитиридис започва работа като водещ във вечерното шоу на bTV – „Шоуто на Николаос Цитиридис“.

Петя, от своя страна, става първата жена, носителка на престижната награда. Тя е и първата жена, която е професионален комедиант в България.

Очаква се номинациите за годишните Stand up Comedy награди за 2021г. да бъдат обявени през лятото тази година, съгласно всички противоепидемични мерки за предстоящия Фестивал на Комедията. Събитието ще се бъде проведено на самия фестивал.

Можете да се запознаете с творчеството на комедиантите ни в Stand up Comedy шоута в клубовете, онлайн събитията или в YouTube канала на Комеди Клуб.

Гледайте онлайн събитието на Комеди Клуб по случай 1-и април и избрете своя фаворит за спечелването на титлата Комедиант на годината:

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*