Open Mic в Комеди Клуб София

Open Mic в България е събитие, организирано от Комеди Клуб София. Това е мястото, където начинаещите комедианти имат възможността да покажат най-доброто от себе си в stand-up комедията. Всеки участник има на разположение между 5 и 7 минути, в които трябва да покаже най-доброто от себе си. Условието, което трябва да се спази е оригиналността. Това значи, че е препоръчително да се избягват шеги заимствани с миймчета (или мемета), вицове или шеги на други комедианти. Ограничение за подкрепа от приятели – няма. Такса за вход – също.

От създаването на Комеди Клуб София през 2015 г. насам, пътят от Open Mic до комедианти от най-високо ниво е бил изминат от Николаос Цитиридис, Ники Банков, Петя Кюпова, Александър Деянски, Христо Радоев, Филип и други.

Как да се запиша?

Има няколко начина за записване, като най-леснодостъпните са чрез съобщение в страницата на Комеди Клуб София в Instagram и Facebook или чрез позвъняване на номер 0897 234 077.

Кога има Open Mic?

След усложнената ситуация с COVID-19, графикът за организиране на Open Mic беше доста неясен. За щастие любимото събитие на аматьоркста комедия се завърна и се организира веднъж на всеки 2 до 4 седмици. Следете страницата на Комеди Клуб София за повече информация кога и къде може да участвате.

Възможно ли е да участвам, ако живея извън София?

За жалост, отговорът на този въпрос е – не. Единственият начин за участване е да се пътува към столицата. В случай, че имаш талант и покажеш на мениджъра на клуба (Иван Кирков) на какво си способен, като привлечеш неговото внимание, разноските ти за път, по повод участието ти в Open Mic, ще бъдат поети от Комеди Клуба.

Как се става професионален комедиант?

Това е един дълъг и много труден процес, през който трябва да премине всеки начинаещ. Няма пряк път към успеха като професионален комедиант. Години на практика, обучение, креативност и непрестанно развитие са в основата на тази професия. Open Mic е мястото, което предлага всичко необходимо, за да може човек с желание за кариера като професионален комедиант, да успее да постиген своята цел. Най-хубавото е, че дори не е нужно да печелиш всеки път. Достатъчно е да докажеш на Иван Кирков своите умения, оригиналност, желание и страст към stand-up комедията. С времето, след известно натрупване на опит, по преценка на Иван, той може да те добави в ускорена програма за развитие на комедианти. Ако там дадеш всичко от себе си, работиш упорито, бъдеш креативен и забавен, то мястото ти в семейството на Комеди Клуб е на практика въпрос на време. Професионалните комедианти на клуба получават възможността да участват в шоата в Зала 1 на НДК, големите събития, годишните награди, подкастите и т.н..

Какви са наградите на Open Mic в Комеди Клуб?

Наградите за призовите места в Комеди Клуб на Open Mic са разнообразни. В зависимост от периода и вида на шоуто, могат да бъдат спечелени бутилки алкохол, тениски, мърч на клуба и парични премии. Сумата за победителя обикновено е 100 лв.. Веднъж годишно, обаче бива организирана поредица от шоа, като крайният победител печели 1000 лв..

Но голямата награда не е бутилка марково уиски или дадена сума пари. Голямата награда е за тези, които желаят и мечтаят за кариера като комедиант. Изграждането на кариера като stand-up комик е най-голямата награда, която може да бъде спечелена на Open Mic. Пътят е дълъг, осеян с много спънки и трудности, но всеки, който е успял да го извърви е на менение, че не би го заменил за нищо друго.

Какво е да си резидент на Комеди Клуб и кои са те?

Резидент на Комеди Клуб е най-престижната титла за комедиант в България. Тя се присъжда на комедиантите на клуба, които през годините имат значителен принос за stand-up комедията, както в Комеди Клуба, така и в страната. Към 2021-ра, резиденти на Комеди Клуб София са: Иван Кирков, Николаос Цитиридис, Николай Банков, Васил Ножаров, Петя Кюпова, Филип, Христо Радоев, Сашо Деянски и Никола Тодороски.

Колко лесно се става професионален комедиант в Комеди Клуб?

На първо място, всеки който се захване с тази идея, трябва да бъде наясно, че това е една от най-трудните, но и най-сладки задачи. За тази цели един комедиант трябва да покаже голямо постоянство. Постоянство със здрава работа, лоялност, желание и професионализъм. Успееш ли да достигнеш до заветната цел, можем да се обзаложим, че всичкият положен труд и усилия, ще са си стрували.

Очакваме те на Open Mic! Стискаме палци, да бъдеш следващата звезда на Комеди Клуб София!

Stand-up Comedy наградите на Комеди Клуб

Всяка година Комеди Клуб София организира Stand-up Comedy награди, които да отличат най-добрите комедианти през годината. Призьорите биват наградени в няколко различни категории. Безспорно, обаче най-престижната награда е тази за комедиант на годината. През годините трофея са печелили Иван Кирков, Ники Банков, Васил Ножаров, Николаос Цитиридис и Петя Кюпова. Последните двама си поделиха наградата на последното издание през 2019 г.. Наградата се присъжда за принос в развитието на stand-up комедията през последната година. Още за stand-up comedy наградите можете да научите тук.

Още за stand-up комедията в България можете да научите тук.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*