Louis C.K. – Биография и творчество

Louis C.K.
Louis C.K.

Луи Си Кей (Луиз Си Кей/ Louis C.K.) е американски стендъп комедиант.

Louis C.K. има множество награди за своя сериал Louie, както и за шоуто на Крис Рок, на което е бил сценарист. Стендъп Комеди спешълите му – Live at The Beacon Theater и шоуто – Oh My God, му печелят две награди Grammy за най-добър комедиен албум.

Rolling Stone поставя неговия спешъл – Shameles на 3то място на най-добрите комедийни филми и стендъп шоута на всички времена.

Louis C.K. стартира кариерата си през 90те години на миналия век, като започва да пише за хора като Конан О’Браян, Крис Рок и Дейвид Летърман.

Louis C.K. получава наградата Марк Твен за комедията си.

Истинския си пробив прави малко след 2000та година, когато преоткрива себе си и комедийния си тон.

Сериалът му Louie (2010-2015) става истински хит сред любителите на комедията и затвърждава имиджа му като един от най-креативните хора в комедийния бизнес.

През 2017та Комеди Клуб София е на път да покани Луи Си Кей в България, за шоута в София, но неприятности в личния му живот, поставят кариерата му в затишие за известно време.

Луи е обвинен в сексуален тормоз, след което той се извинява и изчезва от общественото пространство за повече от година.

В края на 2018та и началото на 2019та, той прави необявено завръщане в някои американски комедийни клубове.

Надяваме се всички фенове на Louis C.K. в България да подкрепят един от най-гениалните стендъп комедианти в последните десетилетия и се надяваме да го видим скоро и на българска земя.

Louis C.K. stand-up comedy.

Към момента Луи Си Кей има 3 спешъла в Netflix.

България, София, 2019

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*