Български Комедианти (комици)

български комедиант

Комедиантът и продуцент Иван Кирков популяризира стендъп комедията в България от 2012 година насам. Тук сме подбрали няколко от най-добрите професионални стендъп комедианти в страната.

Иван Кирков – стендъп комедиант и продуцент

Започваме с името, което няма как да не сте чували ако се интересувате от стендъп комедия и живеете в България. Без значение дали искате да посетите българско или световно стендъп комеди шоу в България, вероятно вече сте чували за Кирков. Той започва кариерата си на отворен микрофон в Австрия през 2012та година, но още същата, се връща в България и основава компанията Комеди БГ за да развива изкуството в нашата страна. Той има над 1500 шоута като комедиант и е организирал над 3000 професионални представления, сред които шоута в Зала 1 НДК, ФКЦ Варна, две шоута на Луи Си Кей в България, Джон Клийз от Монти Пайтън, Джими Кар и много други. Водещ е на Комеди Клуб Подкаст с над 1000 епизода към 2021 година.

Иван Кирков на сцената на Комеди Клуб София. Български комедиант.

Николаос Цитиридис – стендъп комедиант на Комеди Клуб София

Николаос Цитиридис е едно от най-известните лица в България. Той е водещ на вечерното си шоу по БТВ и резидент на Комеди Клуб София.

stand-up comedy Nikolaos български комедиант
Николаос Цитиридис с награда за дебют в стендъп комедията в България 2016.

Започва кариерата си на комедиант през 2016-а година. Записва се за участие на Отворен Микрофон в Комеди Клуб София, продуцентът Иван Кирков го забелязва и го включва в ускорената програма за подготовка на комедианти. Две години по-късно Николаос подписва договор като професионален стендъп комедиант на Комеди Клуб София, а през 2019та става резидент на клуба и печели наградата Комедиант на Годината на Комеди Клуба.

Николаос Цитиридис – български стендъп комедиант в Комеди Клуб София

Петя Кюпова – български стендъп комедиант на годината 2019

Петя-Кюпова-свети-валентин

Петя Кюпова е един от най-добрите стендъп комедианти в страната. Тя започва кариерата си на Open Mic в Комеди Клуба през 2016та и само две години по-късно подписва постоянен договор с Комеди Клуб София. През 2019та, тя заедно с Николаос се превръща в резидент на Комеди Клуба и печели годишната награда Комедиант на Годината 2019. Петя е родена в Пловдив, но живее и твори в София.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*